Professor Samara på Kulturverkstan

Får några veckor sedan klev vår eminenta copywriter Hanna Samara in som föreläsare på Kulturverkstan. Där höll hon fyra föreläsningar i digital kommunikation för de som läser till internationella kulturprojektledare.

Möjligheter & begränsningar

Föreläsningarna var en del av kursen Den digitala domänen, där studenterna arbetar med att ta fram enklare webbplatser. Under kursen får de bland annat lära sig mer om olika möjligheter och begränsningar med digitala medier och vilka konsekvenser den digitala domänen har på upphovsrätt, offentlighet och demokrati.

Vem gör vad när och hur?

Hanna gick bland annat in på en del av de beteendemönster, rörelsemönster, förväntningar och krav som man behöver ta hänsyn till när man utformar en digital upplevelse. Hon berättade exempelvis om hur genomsnittsbesökaren fördelar sin tid på en site och hur vårt beteende för att söka efter och hitta information har förändrats under de senaste åren.

Upp till bevis

Under föreläsningarna fick studenterna uppgifter som bland annat gick ut på att bedöma olika siter inom kultursektorn utifrån hur väl de besvarar målgruppens frågor och lever upp till deras förväntningar. De fick även titta på vad man kommunikativt hade kunnat göra för att förenkla resan för målgruppen.

Tydligt & tillgängligt

Kursen gick även in på hur man kan arbete med tillgänglighet i digital kommunikation. Även där fick studenterna ta sig en titt på befintliga siter för att se hur olika företag och myndigheter har arbetat med exempelvis navigering, länkar, textstorlekar och möjligheter till att skräddarsy innehållet på en site.

Vår stjärna

Vi är väldigt stolta över vår fantastiska medarbetare Hanna och hennes breda kunskap och höga kompetens inom området digital kommunikation. Vi är glada att se hennes utveckling och delar gärna med oss av denna starkt lysande stjärna. Lika stolta och glada som vi är för Hanna och hennes framsteg, är vi också över att ha henne tillbaka hos oss igen.

Vill du veta mer?
Kontakta mig så berättar jag mer

Hanna Samara

hanna@businessandemotions.se

0704 157677